Kada se dogodi krizna situacija, nesreća velikih razmjera ili katastrofa, svijet kojeg smo dotada poznavali iz temelja se mijenja, a osjećaj sigurnosti pojedinca i zajednice ozbiljno je ugrožen.
 
Velike nesreće i katastrofe ne samo da dovode do materijalne štete i manjka osnovnih resursa za dostojanstveni život, već kod pogođenog stanovništva uzrokuju i snažne osjećaje patnje, gubitka i bespomoćnosti. Istovremeno, pomagači su izloženi brojnim stresnim i rizičnim situacijama, oni pomažu i spašavaju bez odmora, često zaboravljajući na vlastite potrebe.
 
U takvim trenucima, psihosocijalna podrška štiti, brani i osnažuje, te pomaže bržem oporavku. Iskustvo tijekom odgovora na nedavne krizne situacije pokazalo je da ljudi u situacijama kriza i nesreća velikih razmjera pored hrane, vode, odjeće i skloništa iznad svega trebaju podršku i poštovanje, lijepu riječ i istinsku pažnju, osnaživanje da mogu krenuti dalje.
 
Psihosocijalna podrška neophodni je dio cjelokupnog odgovora službi civilne zaštite na krizni događaj, to je ona pomoć koja u najtežim trenucima može značiti sve osobi koja ima osjećaj da nema više ništa.
 
Raduje nas kroz projekt MORE doprinijeti svojom ekspertizom i znanjem društvu i svima u potrebi.

Ostale novosti

Mapiranje potreba lokalne zajednice

7 ožujka, 2023

E-mapiranjem želimo obuhvatiti posjetitelje ove platforme s opatijskog područja, ali i šire, te saznati

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Primjeri dobre prakse, Društveno poduzetništvo u svijetu

16 rujna, 2022

Radionica je održana 15.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Model trostruke bilance, DP Poslovni model

15 rujna, 2022

Radionica je održana 14.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!