Radionica je održana 15.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje kroz primjenu društveno poduzetničkih načela (ukupno trajanje 25 sati)  za  osobe ovlaštene za zastupanje i zaposlenike prijavitelja i partnera.

Iako u Hrvatskoj djeluju i rade društvena poduzeća, njihov broj je nažalost i dalje neznatan. Zahvaljujući Europskom socijalnom fondu i natječajima kao što je „Jačanje poslovanja društvenih poduzetnika“ udruge su dobile mogućnost transformacije vlastitih poduzetničkih pothvata, te počele djelovati prema načelima društvenih poduzetnika. Inicijative kao što je „Pokreni nešto svoje“, također su katalizator za pokretanje vlastitih društveno poduzetničkih ideja. Neki od prepoznatih primjera dobre prakse društvenih poduzeća u Hrvatskoj su: Zadruga Humana Nova, ACT Printlab Čakovec, Časopis Ulične svjetiljke, Hedona. 

Stečena znanja polaznici će primijeniti u radu svojih udruga, cilj radionica je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za djelovanje u kriznim situacijama te je provedba sufinancirana sredstvima EU iz ESF.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.

Ostale novosti

Mapiranje potreba lokalne zajednice

7 ožujka, 2023

E-mapiranjem želimo obuhvatiti posjetitelje ove platforme s opatijskog područja, ali i šire, te saznati

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Model trostruke bilance, DP Poslovni model

15 rujna, 2022

Radionica je održana 14.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Strategija razvoja društvenog poduzetništva, definicija društvenog poduzetnika

14 rujna, 2022

Radionica je održana 13.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!