Radionica je održana 12.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje kroz primjenu društveno poduzetničkih načela (ukupno trajanje 25 sati) za  osobe ovlaštene za zastupanje i zaposlenike prijavitelja i partnera.

Društveno poduzetništvo tradicionalni je odnos u kojem je rad u službi kapitala s naglaskom na povećanje dobiti iznad bilo koje druge koristi, kod društvenih poduzeća se obrće u načelo kapitala u službi rada s naglaskom na društvene, okolišne i financijske koristi. Uloga društvenih poduzeća je: Revitalizacija lokalnih zajednica, Smanjenje nezaposlenosti, Smanjenje utjecaja ekonomske krize, Uključivanje socijalno isključenih skupina.

Stečena znanja polaznici će primijeniti u radu svojih udruga, cilj radionica je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za djelovanje u kriznim situacijama te je provedba sufinancirana sredstvima EU iz ESF.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Instituta za STEM edukaciju i afterschool programe.

Ostale novosti

Mapiranje potreba lokalne zajednice

7 ožujka, 2023

E-mapiranjem želimo obuhvatiti posjetitelje ove platforme s opatijskog područja, ali i šire, te saznati

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Primjeri dobre prakse, Društveno poduzetništvo u svijetu

16 rujna, 2022

Radionica je održana 15.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Model trostruke bilance, DP Poslovni model

15 rujna, 2022

Radionica je održana 14.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!