Zbog razornih i dugotrajnih posljedica katastrofa posljednjih godina naglasak se sve više stavlja na mogućnost prevencije psihosocijalnih posljedica katastrofe kroz povećanje otpornosti zajednica. Emocionalne rane su manje vidljive od razorenog doma, i obično je potrebno dulje vremena da se osoba emocionalno oporavi od toga da se prevladaju materijalni gubitci. Rana podrška i proces prilagodbe, omogućava osobi da se bolje nosi s teškim situacijama.
 
Psihosocijalna podrška u tom kontekstu je proces fizičkog i psihičkog osnaživanja pojedinca, njegove obitelji i socijalnog okruženja kako bi u sebi i svojoj okolini pronašao ili stekao snage i načine za uspješno suočavanje sa stresom i brže se uključio u svakodnevni život.
 
S obzirom na rast rizika od katastrofa potrebno je jačati sustave reagiranja u slučaju katastrofe, poduzimati akcije u razdoblju prije nego se katastrofa dogodi (prevencija) te jačati kapacitete za učinkovit odgovor na katastrofu te ubrzavanja oporavka.
 
Upravo kroz projekt MORE uspostavili smo online platformu koja je trajno na raspolaganju široj zajednici.

Ostale novosti

Mapiranje potreba lokalne zajednice

7 ožujka, 2023

E-mapiranjem želimo obuhvatiti posjetitelje ove platforme s opatijskog područja, ali i šire, te saznati

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Primjeri dobre prakse, Društveno poduzetništvo u svijetu

16 rujna, 2022

Radionica je održana 15.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!

SAMOFINANCIRANJE KROZ PRIMJENU DRUŠTVENO PODUZETNIČKIH NAČELA: Radionica: Model trostruke bilance, DP Poslovni model

15 rujna, 2022

Radionica je održana 14.9.2022. u sklopu PE 1.1 Izobrazba o prikupljanju sredstava, modul Samofinanciranje

  • No React!